Home

Achtergrond 195 x bekeken

Verdwijnen De Woerd verzwakt Rijnsburgse glastuinbouw

Het CDA Katwijk vindt dat locatie De Woerd in Valkenburg voor de glastuinbouw behouden moet blijven.

Samen met De Zijlhoek zal ook in de toekomst het gebied een belangrijke rol voor FloraHolland spelen. Bij het opstellen van het structuurplan voor de locatie Valkenburg was De Woerd al een punt van discussie. De rijksoverheid liet weten weinig te voelen voor glas in de buurt van de nieuwe woningen. In een vergadering uitte het CDA haar verwondering hierover omdat het glas een belangrijke inkomstenbron voor de gemeente is.

Mocht De Woerd verdwijnen, dan zal ook het glas in de Zijlhoek onder druk komen te staan, doordat het glasgebied dan te klein wordt. Het CDA Katwijk stelt net als FloraHolland dat glas in de buurt van FloraHolland Rijnsburg een belangrijke aanvulling vormen op het handelsassortiment van de veiling.

Als De Woerd uiteindelijk verdwijnt, zal het CDA dringend beroep op de provincie doen om werk te maken van compensatie. De Provinciale Staten besluiten binnenkort over het structuurplan Valkenburg en de toekomst van De Woerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.