Home

Achtergrond 1 reactie

Verburg wil regels voor valkerij versoepelen

Minister Gerda Verburg (LNV) wil de regels voor de valkerij verruimen.

Ze wil dat afgerichte roofvogels meer worden ingezet om schade aan landbouwgewassen en overlast door vogels of andere dieren tegen te gaan. Ook is de inzet van de valken bij de jacht een goed alternatief voor het gebruik van het geweer.

Dat heeft de minister donderdag gezegd bij de opening van het vernieuwde museum voor de valkerij in Valkenswaard. Ze wil onder meer af van het vaste aantal van tweehonderd valkeniers in Nederland. De minister komt met haar versoepeling tegemoet aan de bezwaren die in de valkerijwereld leven.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Geile

    Ik hoop dat de valk op de poes (!!!) van Gerda duikt. Dan wordt ze geen loer gedraaid. Heerlijk Gerda is dat als er op je poes wordt gedoken.

Of registreer je om te kunnen reageren.