Home

Achtergrond 339 x bekeken 2 reacties

Verburg wil meer openheid over landbouwprijzen

De consumenten merken nog te weinig van de sterk gedaalde prijzen van groente, vlees en andere landbouwproducten.

Supermarkten en andere handelaren rekenen de prijsdaling slechts traag door aan consumenten. Dat in tegenstelling tot de sterke prijsstijgingen vorig jaar, aldus de Europese Commissie maandag bij een EU-beraad van landbouwministers.

Oplossing is om de consument beter zicht te geven in de prijzen van producten en grondstoffen, vindt ook minister Gerda Verburg (Landbouw). "Zet de spotlamp op die prijzen: dat zal helpen. Als het graan goedkoper wordt, mag je toch verwachten dat het brood ook goedkoper wordt'', zei ze.

Het idee moet nog vorm krijgen in concrete voorstellen. Verburg verzet zich alvast tegen suggesties voor een hele bureaucratie om de prijzen te monitoren.

Recent presenteerde het Landbouw Economisch Instituut (LEI) ook een studie die aantoonde dat supermarkten prijsdalingen trager doorrekenden dan stijgingen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Frans

    Waar is de tijd dat ik 's avonds thuis kwam, even Nedelend3 teletekst pagina 813 kijken en ik was dagvers op de hoogte van prijzen, in- en uitvoer van witloof. Maar dan gingen de EU-grenzen open en het informatiekanaal dicht!

  • no-profile-image

    jan

    Gaat de overheid dat inzicht ook geven in de gas, diesel en benzine prijzen. Die stegen ook veel sneller dan dat ze zakten. Maar toch goed dat ze ergens beginnen. Nu maar hopen dat onze overheid consequent is.....

Of registreer je om te kunnen reageren.