Home

Achtergrond 1 reactie

Verburg overlegt verder over vetcorrectie

Voor verlaging van de vetcorrectie in het lopende quotumjaar 2008/2009 ziet minister Verburg geen mogelijkheden. Zij gaat daar in Brussel niet voor pleiten.

De minister zei dit vanmiddag in de Tweede Kamer. CDA-Kamerlid Ormel vroeg haar om de verlaging van de vetcorrectie die in 2009/2010 wordt toegepast ook met terugwerkende kracht over het lopende jaar in te voeren. LTO had daar ook al om gevraagd.

Volgens de minister is dat onhaalbaar. Verlaging van de vetcorrectie was al een moeilijk onderhandelingspunt in Brussel. Nu voert ze nog overleg over de mogelijkheid om de verlaagde vetcorrectie uit te smeren over alle veehouders, wat in Brussel al moeilijk ligt. Naar voren halen maakt geen enkele kans, denkt Verburg.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    cor

    Waarom wil minister Verburg de vetcorrectie over al de veehouders uitsmeren??
    De ene veehouder fokt op hoge gehaltes ,dus extra vet % en de andere op veel melk dus dan ook lagere gehaltes.

Of registreer je om te kunnen reageren.