Home

Achtergrond 184 x bekeken

Verburg geef sector weinig kans inzake MIA en Vamil

De kans dat boeren en tuinders met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2007 stallen en kassen voor 100 procent van de WOZ-waarde kunnen afschrijven is niet groot.

Dat heeft minister Gerda Verburg (LNV) vanmiddag gezegd in een Kamerdebat. Met name CDA en SGP hadden Verburg naar de kwestie gevraagd. De minister zei te kijken naar de mogelijkheden. "Maar ik heb er geen al te hoge verwachtingen van, zeg ik in alle eerlijkheid."

In de Wet 'Werken aan Winst' is de afschrijvingsmogelijkheid voor kassen en stallen (via de fiscale regelingen MIA en Vamil) per 2007 beperkt, tot ongenoegen van de agrarische sector. Inmiddels is dit, in overleg met de Europese Commissie weer gerepareerd vanaf 2009.

Omdat voor de periode 2007-2009 niks is geregeld, heeft LTO Nederland LNV verweten laks te zijn geweest. Verburg bestrijdt dat. LTO heeft volgens de minister inmiddels excuses aangeboden, die zij heeft geaccepteerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.