Home

Achtergrond 191 x bekeken

Veel mis met buscabine

De stoel zit niet goed, het zicht is slecht, het is te warm of te koud.

Buschauffeurs hebben veel klachten over de buscabine, blijkt uit een onderzoek van FNV Bondgenoten onder ruim 1.200 chauffeurs. Daarom voert de bond deze week campagne voor een 'gezonde buscabine'.

Een groep chauffeurs trekt deze week met een speciale campagnebus langs diverse vervoersbedrijven en fabrikanten van bussen. De campagne moet uiteindelijk leiden tot harde afspraken over een gezonde werkplek voor de chauffeurs, aldus de bond.

"De gebreken aan de buscabines leveren de chauffeurs gezondheidsklachten op. Veel chauffeurs hebben bijvoorbeeld rugklachten'', aldus vakbondsbestuurder Egon Groen. Volgens hem zijn er wel normen waaraan buscabines moeten voldoen. "Maar in de praktijk is dat niet het geval.'' Controle en onderhoud van de cabines zijn wegbezuinigd, zegt Groen. Hij wijt dat aan de marktwerking.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.