Home

Achtergrond

Veel doden door lawines in Europa

In verschillende Europese landen zijn het afgelopen weekeinde in totaal zeker 21 mensen omgekomen door sneeuwlawines.

In het noordoosten van Turkije kwamen zondag zeker elf bergbeklimmers om toen ze op de berg Zigana werden overvallen door een sneeuwlawine. Zes klimmers konden worden gered.

In de Franse Alpen kwamen in totaal zeker zeven mensen om, aldus de Franse politie zondag. In de regio Savoie kwamen twee skiesters om die buiten de piste waren. Zaterdag werden twee mensen in Haute-Savoie door de sneeuw bedolven die op sneeuwschoenen een trektocht maakten.

Twee skiërs van 16 en 18 jaar werden bedolven toen ze zich bij Saint-Francois-Longchamp buiten de piste begaven. Een broer van een van de jongens kon worden gered. Snuffelhonden vonden in Les Deux-Alpes het levenloze lichaam van een 21-jare man die buiten de piste onder een meter sneeuw bedolven lag.

Zaterdag kwamen in de Schotse Hooglanden drie bergbeklimmers om.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.