Home

Achtergrond 4 reacties

Veehandelaar vrijgesproken van overbelading

De rechter heeft veehandel Janssen in het Limburgse Koningsbosch vrijgesproken van overbelading van een zeugentransport aan het eind van 2007.

Er is volgens hem onvoldoende bewijs dat de zeugen minder ruimte op de veewagen hadden dan de wetgeving voorschrijft. De dieren konden volgens hem gelijktijdig liggen en staan.

De Algemene Inspectiedienst (AID) hield Janssen eind 2007 aan. Op de veewagen waren 16 zeugen aanwezig. Zij waren verdeeld over twee vakken met een totaal oppervlakte van 12 vierkante meter. Na een weging op een exportplaats bleek dat de belading 331 kilo per vierkante meter was.

De AID-inspecteur had door een ventilatieopening gezien dat één zeug over een andere heen stond. De chauffeur van Janssen verklaarde dat hij de dieren had opgesloten in 2 vakken, omdat zij anders om zouden vallen. In totaal was er 35 vierkante meter beschikbaar op de vrachtwagen. De rechter oordeelde dat er onvoldoende bewijs was voor een overbelading van het zeugentransport De beladingsnorm van 235 kilo per vierkante meter geldt alleen voor varkens met een gewicht van rond 100 kilo.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  frank

  Eindelijk een rechter met verstand.

 • no-profile-image

  Gert

  Eindelijk een rechter met gezond verstand!!!!

 • no-profile-image

  Ikke

  Ze moeten mensen bij de aid laten werken die verstand van transporten hebben en niet van dat soort klootzakken die er helemaal ! ! niets van en willen begrijpen..

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Is er door hard schreeuwers uit de politiek die toen elkaar verdrongen voor de cameras om er schande van te spreken van dit transport inmiddels een excuusje naar de transporteur gegaan en naar de gehele sector , nu de rechter de ondernemer heeft vrijgesproken?Of is dat nu teveel gevraagt van die politici. Ik lees het een dezer dagen wel in de landelijke dagbladen!!!!!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.