Home

Achtergrond

Van der Laan en AH samen in Vogelaarwijken

Albert Heijn praat met minister Eberhard van der Laan voor Wonen en Wijken om de Vogelaarwijken te verbeteren.

De supermarkt wil samen met gemeenten, brandweer en politie nadenken hoe de wijken prettiger en schoner kunnen worden gemaakt. Dat heeft een woordvoerster van het supermarktbedrijf vandaag tegen het ANP gezegd.

Albert Heijn gaat volgende week met de minister om tafel zitten. Er zijn nog geen concrete afspraken gemaakt, aldus de zegsvrouw. "We zitten middenin die wijken en voelen ons betrokken. Bovendien hebben we veel te bieden, menen we'', aldus de woordvoerster. Op dit moment heeft Albert Heijn 48 vestigingen in 22 van de veertig probleemwijken.

Eerder zegde de supermarktketen al toe om in de vier Vogelaarwijken van de gemeente Den Haag vestingen te openen zodra de directe omgeving veilig wordt verklaard. Bij de werving van personeel krijgen wijkbewoners voorrang. Eén supermarkt is goed voor ongeveer honderd banen.

Volgens Van der Laan zijn supermarkten als Albert Heijn belangrijk om de wijken leefbaar te maken en te houden. De bewindsman wil binnenkort aan de Tweede Kamer melden hoe supermarkten in de Vogelaarwijken kunnen worden ingezet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.