Home

Achtergrond 186 x bekeken

Van Middelkoop voor derde keer op matje Kamer

Donderdag moet minister Eimert van Middelkoop (Defensie) voor de derde keer op het matje van de Tweede Kamer komen.

In juni 2007 viel het politiek slecht dat hij voor zijn beurt sprak over de verlenging van de Uruzgan-missie en in september 2008 gaf hij in Vrij Nederland aan dat hij blij was dat hij niet in militaire dienst hoefde en moeite had met gezag.

Tot een motie van wantrouwen kwam het niet, maar de minister moest door het stof. Vriend en vijand zijn het erover eens dat de slechte publiciteit zijn gezag en geloofwaardigheid aantast.

Nu is er irritatie over zijn uitspraken over wat Nederland wel of niet kan doen in Afghanistan na 2010, als alle Nederlandse militairen uit de provincie Uruzgan zijn vertrokken. Dat vertrek staat vast, maar wat gebeurt er daarna?

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.