Home

Achtergrond

Van Aartsen: Geef vertrouwen aan de burgers

Onder het genot van een drankje en een hapje luidden ongeveer tweeduizend inwoners van Den Haag vrijdagavond samen met het gemeentebestuur het nieuwe jaar in. In het stadhuis van Den Haag was er voor het eerst een nieuwjaarsfeest met onder meer optredens van Haagse bands als Di-Rect en De Règâhs.

In een toespraak liet burgemeester Jozias van Aartsen weten dat de burgers in deze onzekere toekomst moeten kunnen rekenen op een betrouwbare overheid. ,,Op een overheid die woord houdt. Maar die ook niet meer belooft dan ze waar kan maken.'' Daarom is het belangrijk om vertrouwen te geven aan de burgers en werkers in de stad zoals de wijkagenten, onderwijzers en hulpverleners.

Hij stelde dat goede voorbeelden belangrijk zijn voor de gemeente. ,,Goed voorbeeld doet goed volgen'', sprak hij. ,,Dat is dus niet een vader die zijn huftertje, ik kan het niet anders zeggen, van het politiebureau ophaalt en niet boos is omdat die op de auto's heeft staan dansen, maar wel omdat de kleine zich heeft laten oppakken door de politie.''

Daarmee doelde Van Aartsen op de jaarwisseling. Hij dankte de hulpdiensten en veegploegen voor hun werk tijdens oud en nieuw. ,,Als uw oudjaar goed is verlopen, is dat mede te danken aan hun inzet'', zei hij tegen de Hagenaars. Op deze woorden volgde een luid applaus.

Volgens de burgemeester is meer blauw op straat de allerbeste remedie. ,,Daarom van hier mijn dringende advies aan het kabinet. Plannen om de bureaucratsche belasting van politiekorpsen te verminderen, is prima. Maar alstublieft, stuur ons niet een nieuw omvangrijk bureaucratisch lichaam op ons dak dat nog verder is verwijderd van de burgers in de stad.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.