Home

Achtergrond 244 x bekeken

Vakbonden praten ook met LNV over mest

Ook de ondernemersvakbonden praten met het ministerie van LNV over het mestbeleid.

Dat bevestigt voorzitter Wyno Zwanenburg van de NVV. Het ministerie van LNV verklaarde eerder vandaag dat het niet alleen overleg voert met LTO, maar dat dit ook plaats heeft gevonden met de vakbonden van varkens-, pluimvee- en melkveehouders.

Zwanenburg bevestigt dat de vakbonden op 7 januari jl. een gesprek hebben gehad met het ministerie. LTO was daar niet bij. "Dat vond ik vreemd. Het lijkt er op dat het ministerie bezig is met verdeel en heers. Over zo’n belangrijk dossier praat je toch gezamenlijk", zegt Zwanenburg.

Het gesprek had in zijn beleving een erg eenzijdig karakter: "Wij werden bijgepraat over de inzet voor het 4e actieprogramma nitraat. Ik kreeg sterk de indruk dat de afspraken daarover al met LTO beklonken waren."

Lees ook: Vanmiddag nog brief van Verburg over "geheim mestakkoord" en Mogelijk geheid mestakkoord LTO en ministerie LNV

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.