Home

Achtergrond

VVD'er: verbied het verbieden

VVD'er Toine Manders wil een verbod op het verbieden. "Er wordt veel te veel verboden in Nederland. Dat remt de innovatie'', vindt het Europarlementslid.

"Een boerkaverbod, een verbod op de supersmoker, er is sprake van een verbod op consumentenvuurwerk en op ronde vissenkommen.''
Hij wil dat 2009 niet alleen het Europese jaar van Innovatie is, maar ook het Jaar van de Vrijheid. "We moeten de vrijheid heroveren. Ditmaal niet van de Spanjaarden of de Duitsers, maar van onszelf.''

Manders licht zijn idee donderdagavond in Drunen toe bij de Brabantse Sociëteit voor Internationaal Zakendoen. De 52-jarige Brabander staat bekend om zijn ideeën: zo is hij de bedenker van de treintaxi, piepkleine parkeerschijven, een EU-Songfestival en een EU-voetbalcompetitie. Die laatste twee zijn er overigens nog niet gekomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.