Home

Achtergrond 167 x bekeken

VVD vindt vervolging van Wilders onverstandig

De VVD vindt het onverstandig en zorgelijk dat het gerechtshof in Amsterdam het Openbaar Ministerie opdracht heeft gegeven om Geert Wilders toch te vervolgen om zijn uitspraken over de islam.

Dat zei VVD-Tweede Kamerlid Fred Teeven vandaag. Voor Teeven bemoeilijkt de uitspraak van het hof in Amsterdam het werk van een Kamerlid. Het is de taak van een volksvertegenwoordiger zijn mening te laten horen in de samenleving, meent Teeven.

Teeven vindt dat het OM in eerste instantie de juiste beslissing had genomen door zijn collega Wilders niet te vervolgen. Maar de rechters van het gerechtshof gaan nu op de stoel van politici zitten en dat is niet goed, vindt Teeven. Wilders is in zijn ogen een politieke clown, "maar wel een clown die beschermd moet worden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.