Home

Achtergrond 6 reacties

VS mag varkensvlees naar Rusland exporteren

Volgens het nieuwe vleeshandelsakkoord tussen Rusland en de Verenigde Staten, mogen de Amerikanen ongeveer 100.000 ton varkensvlees exporteren naar Rusland.

Dat meldt de US Meat Export Federation. De afgelopen jaren mochten de Amerikanen nooit meer dan 55.000 ton varkensvlees exporteren naar Rusland. De grootste export die de VS de laatste jaren had naar Rusland was in 2006. In dat jaar ging er 54.800 ton varkensvlees naar Rusland vanuit de Verenigde Staten.

Rusland is niet zelfvoorzienend voor varkensvlees. Het land importeert behalve uit de VS ook uit de Europese Unie. Intussen werkt het land er ook hard aan om de eigen varkensvleesproductie verder op te vijzelen om zelfvoorzienend te worden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  varkensboer

  Waarom stoppen die russen dan ineens met bouwen aan bedrijven die al half af zijn? Zo produceren ze nooit iets

 • no-profile-image

  Varkensboer

  Zeg Rie. De russen gunnen hun buurland wel degelijk wat. De Amerikanen zijn namelijk de buren van de andere kant. En ze zitten veel dichter bij dan belgie en nederland. Hormonen? In amerikaans varkensvlees zitten presies de zelfde hormonen als in europees varkensvlees namelijk niets. De kwaliteit van Amerikaans varkensvlees is het zelfde als het europese spul en kost een heel stuk minder. Zelfs nu de amerikaanse dollar flink gestegen is ten opzichte van de euro neemt het daarom nog steets een flinke stoot export subsidie om europees vlees voor de russen interesant te maken.

 • no-profile-image

  rie

  die russen ge kunt ze nie schatten als ze hun buurlanden maar niets kunnen gunnen dan is het goe maar hormonenvlees uit amerika is wel goe

 • no-profile-image

  Kim

  zeg Rie.Ik kan jouw wel vertellen dat wij hier in noord amerika beter voer hebben dan daar bij jullie in belgie.wij voeren veel mais met soja en wat mineralen niks geen hormonen of wat dan maar ook.als er ergens met voer gekliederd wordt is het wel in belgie.de kost prijs licht hier 30% lager dan in europa het vlees is mistens zo goed dan van europa dus dan is de keuze makelijk gemaakt.

 • no-profile-image

  exporteur

  Ze kopen liever hier het vlees onder onze kostprijs wij produceren toch altijd wel door en dat weten ze: zij gaan niet voor niets werken, laten de tent nog liever leeg liggen bij 2 euro per kg levend

 • no-profile-image

  mester

  Begint de deur naar Rusland net open te gaan voor ons, komen die amerikanen er weer met hun goedkope dollar ertussendoor hebben ze weer een smoes om de prijs hier te laten zakken

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.