Home

Achtergrond 195 x bekeken

VS hebben weer vrouw als topdiplomaat

Hillary Rodham Clinton, ex-senator voor New York en voormalig First Lady is gisteren de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken van de VS geworden.

Ze is de derde vrouw die deze post bekleedt sinds de functie in 1789 in het leven werd geroepen. De Democrate Clinton is de opvolgster van de Republikeinse Condoleezza Rice. Zij leidde van 25 januari 2005 tot afgelopen dinsdag de Amerikaanse diplomatie. De eerste vrouwelijke minister van Buitenlandse Zaken was ook Democrate, Madeleine Albright. Zij was minister van begin 1997 tot begin 2001.

De Senaat bekrachtigde Clintons benoeming woensdag met 94 stemmen voor en twee tegen. Haar aanstelling was een dag later dan gepland, omdat een paar Republikeinse senatoren nog vragen hadden over een fonds van haar echtgenoot, ex-president Bill Clinton.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.