Home

Achtergrond 2 reacties

Unie van Waterschappen verbaasd over klacht LTO

De Unie van Waterschappen zegt dat LTO geen oog heeft voor de moeite die gedaan wordt om de waterschapslasten eerlijk te verdelen.

Tegelijk erkent de unie dat er sprake is van weeffouten in de kostentoedelingen, ten nadele van boeren en grondeigenaren.
LTO Nederland klaagde vorige maand over de onevenredige waterschapslasten waar boeren soms mee te maken krijgen, als gevolg van de gehanteerde systematiek.

Volgens LTO Nederland pakken de waterschappen dat probleem niet serieus op. In een reactie zeggen de waterschappen dat er sprake is van een weeffout in het belastingsysteem.

De Unie van Waterschappen zal eind maart aan de staatssecretaris rapporteren over het systeem.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Ach die Sybe Schaap kan nog geen fatsoenlijke waterschaps verkiezing organiseren, en als het echt een beetje lastig wordt hoef je helemaal niet op hem te rekenen. Wat opvalt is dat de natuurbeheerders bijna geen waterschaps lasten meer hoeven te betalen. Ligt er soms nog een mooi bijbaantje voor onze Sybe in het verschiet???????????

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Hoe zouden de waterschapsbestuurders reageren als er eens een weeffoutje in hun vergoeding sluipt. Het is zo om makkelijk te bagetaliseren over andermans geld.

Of registreer je om te kunnen reageren.