Home

Achtergrond

Uitzendbranche sluit jaar negatief af

De omzet in de uitzendbranche in Nederland is vorig jaar gemiddeld met 3 procent afgenomen.

De omzet in de uitzendbranche in Nederland is vorig jaar gemiddeld met 3 procent afgenomen. Het aantal gewerkte uren daalde gemiddeld met 7 procent ten opzichte van 2007, zo bleek uit vandaag gepubliceerde cijfers van brancheorganisatie ABU. In 2008 waren er twee werkbare dagen minder dan een jaar eerder.

In de laatste vier weken van 2008 daalde de omzet in de Nederlandse uitzendbranche met 9 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal gewerkte uren nam af met 12 procent.

De omzetdaling in de laatste weken van vorig jaar was het grootst in de industriële sector (min 15 procent) en de technische sector (min 12 procent). In de medische en administratieve sector daalde de omzet met respectievelijk 4 en 1 procent.

De omzet in de uitzendsector vertoont al sinds juni vorig jaar een dalende lijn. Het aantal gewerkte uren neemt al meer dan een jaar af.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.