Home

Achtergrond

'Uitgestorven' vlindersoort duikt weer op

In het Vijlenerbos in Zuid-Limburg is een nachtvlinder gevonden die al tientallen jaren weg was uit Nederland.

Dat maakte het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg vandaag bekend. Twee leden van een vlinderstudiegroep van het genootschap, Marcel Prick en Guido Smeets, zagen tijdens een nachtelijke inventarisatie de zo door hen genoemde Beukentandvlinder (Drymonia obliterata). Dat is een nachtvlinder waarvan de rupsen leven van beukenbladeren.

De Drymonia obliterata was al dertig jaar niet meer in Nederland gezien en stond officieel als uitgestorven te boek. Deze soort had tot nog toe ook nog geen Nederlandse naam, maar Prick en Smeets stellen in de januari-uitgave van het Natuurhistorisch Maandblad de naam Beukentandvlinder voor.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.