Home

Achtergrond 182 x bekeken

Tweede Kamermannen kleuren roze

Actiekleren zijn voor Tweede Kamerleden taboe in de plenaire zaal, maar een roze stropdas kon vandaag wel door de beugel.

Veel mannelijke parlementariërs droegen er een uit solidariteit met meisjes in ontwikkelingslanden.

Mannen en ook sommige vrouwen van onder meer het CDA, de PvdA, de VVD, GroenLinks en D66 deden mee aan een actie van hulporganisatie Plan Nederland, die bezig is met de campagne 'Because I am a Girl'. Ook CDA-minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie had voor de gelegenheid een roze stropdas om.

"We dragen voor het eerst een stropdas van dezelfde makelij'', zei hij tegen VVD-Kamerlid Fred Teeven, die in eenzelfde roze das in de plenaire zaal verscheen. "Dat staat voor het bestrijden in internationaal verband van misbruik van meisjes.''

Vrouwelijke Kamerleden poseerden vorig jaar al eens voor een foto in het roze. Nu was het tijd voor een statement door de mannen. Voor wie geen stropdas draagt, was er een alternatief: een zwart T-shirt met de tekst 'Girls rule' in roze letters. Voor PvdA'er Hans Spekman, bekend om zijn eigenzinnige kledingstijl, bood dat uitkomst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.