Home

Achtergrond

Tot maandag langzamer rijden in België

België heeft de speciale maatregel verlengd waardoor automobilisten op snelwegen hooguit 90 kilometer per uur mogen rijden.

De maatregel, die vandaag zou aflopen, duurt nog tot maandagochtend zes uur. De verlaagde maximumsnelheid moet de smog helpen beperken. Door het al dagen windstille weer blijft de luchtvervuiling nu hangen in vooral Brussel en Vlaanderen, meldden de autoriteiten vandaag.

De Belgische overheid besluit steeds tot het langzamer rijden als twee dagen achter elkaar meer dan 70 microgram fijnstof per kubieke meter lucht wordt verwacht. De Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL) verwacht vandaag uitschieters naar zelfs 200 microgram in Vlaanderen.

De autoriteiten hebben nog niet besloten om minder auto's toe te laten tot Brussel. Sinds dit jaar mag de overheid beslissen dat bepaalde dagen alleen auto's met een even of oneven nummerbord mogen rijden in de hoofdstad.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.