Home

Achtergrond

Tientallen doden bij beschieting school

Bij een Israëlische beschieting van een school van de Verenigde Naties in Gaza zijn vandaag zeker veertig doden gevallen.

Tientallen anderen raakten gewond. Dit berichtten medische hulpverleners ter plaatse. In de school hadden honderden Palestijnen hun toevlucht gezocht. Een tank opende het vuur op het complex. Ook een school van de VN in Khan Yunis werd door de Israëli's bestookt. Daar vielen ook slachtoffers.

In Gaza-stad kwamen dinsdag zeker vijf Palestijnen om het leven toen een winkelgebied door de Israëliërs werd beschoten. Er vielen veertig gewonden, meldden hulpverleners. Eerder kwamen in de stad zeker twaalf leden van een familie om het leven door een Israëlisch luchtbombardement. Onder de slachtoffers waren zeven kinderen.

Het Palestijnse dodental door het Israëlische offensief in de Gazastrook is door de verschillende incidenten vandaag fors opgelopen. Palestijnse hulpverleners maakten melding van in totaal 635 doden sinds het begin van de militaire operatie elf dagen geleden. Er zouden circa 2900 gewonden zijn gevallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.