Home

Achtergrond 211 x bekeken

Tientallen aanhoudingen in grote steden

Met negentig aanhoudingen tijdens de jaarwisseling voert Den Haag de grote steden aan in aantal arrestanten. De regio Utrecht volgt met 87 arrestaties en in Rotterdam-Rijnmond werden 86 mensen opgepakt. Amsterdam hield het op zestig aanhoudingen, het dubbele van een gewone zaterdag in de hoofdstad.

Vrijwel nergens werden grote incidenten gemeld. Alleen in Zuidland (regio Rijnmond) keerden 150 jongeren zich tegen de politie. In Utrecht gingen vijftig auto's in vlammen op, evenals in Den Haag. Vorig jaar waren dat er in Den Haag nog ruim honderd. In Amsterdam deden zich in de binnenstad een aantal vecht- en steekpartijen voor waarbij gewonden vielen.

In de vier grote steden kunnen arrestanten vrijdag al via een zogeheten supersnelrechtprocedure voor de rechter verschijnen. Of, en zo ja hoeveel van deze zittingen plaatsvinden, maakt het Openbaar Ministerie later donderdag bekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.