Home

Achtergrond 292 x bekeken

The Greenery brengt tomaat voor de klok

The Greenery veilt na acht jaar afwezigheid vanaf morgen weer trostomaten voor de klok.

Dat maakt het coöperatieve veilingbedrijf uit Barendrecht bekend. Volgens het bedrijf kan de teler van trostomaten ieder verkoopinstrument goed gebruiken voor een betere prijs en is de interesse groot.

De verkoop zal plaatsvinden via een digitaal klokverkoopsysteem, Greenmate. Het systeem is nu vijf jaar in gebruik en dient vooral voor de verkoop van beperkte hoeveelheden van een beperkt aantal producten. Het betreft vooral specialties in de glasgroente en zachtfruit. Een beperkt aantal kopers kan zich ervoor inschrijven.

Een woordvoerder weet dat acht jaar geleden reeds trostomaten voor de klok verkocht zijn. "Dat was toen commercieel weinig succesvol. Onze commerciële afdeling ziet nu echter veel animo onder groothandels. Wat ze aantrekt, is de mogelijkheid incidenteel in te kopen in plaats van vaste orders te plaatsen." In eerste instantie worden trostomaten uit belichte teelt geveild.

Veiling Hoogstraten meldde onlangs nog dat trostomaten in 2008 prijshoudend waren. Productiekosten zijn echter snel gestegen. "In deze tijden moeten we iedere commerciële kans snel benutten", aldus de woordvoerder. De onderneming wil niets kwijt wil over het succes van Greenmate. Vorig jaar maakte The Greenery bekend de klokverkoop van hardfruit in verschillende stappen af te bouwen.

Of registreer je om te kunnen reageren.