Home

Achtergrond

Teruglopende vraag treft biermarkt

SABMiller, de grootste bierbrouwer ter wereld, zag de verkoop van bier het laatste kwartaal teruglopen.

Marktleider Inbev als ook Carlsberg maakten bovendien bekend een fors aantal banen te schrappen. De biermarkt staat onder druk.

SABMiller, dat ook eigenaar is van Grolsch, zag verkopen met 1 procent dalen. De Europese verkoop viel het meest tegen. In Rusland zou de verkoop het snelst dalen. Deels worden teruglopende volumes met betere prijzen opgevangen.

Het Deense Carlsberg, een top-5 speler, maakte bekend 276 banen te schrappen. Wereldmarktleider Inbev verhuist vanwege bezuinigingen en de overname van Anheuser Busch een deel van de directie naar New York waarbij mogelijk 89 banen in België verloren gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.