Home

Achtergrond

Tate & Lyle blijft gematigd positief ondanks recessie

De Britse suiker- en zoetjesfabrikant Tate & Lyle blijft gematigd positief.

"Onze focus op de voedselsector geeft ons een zekere weerstand hoewel we niet immuun zijn voor de huidige economische omstandigheden", staat in een tussentijds bericht aan de beurs. Tate & Lyle denkt nu dat de resultaten over het boekjaar tot eind maart aan de onderkant van de verwachtingen uit zullen komen.

Het concern constateert de eerste weken van 2009 dat veel klanten niet meer hun voorraad opgebruiken maar nieuwe orders plaatsen. Dat blijft echter nog wel onder het niveau van een jaar geleden. In enkele markten blijven de zaken zwaar onder druk staan. Dat geldt bijvoorbeeld voor de vraag naar ethanol in de Verenigde Staten.

Bovendien ondervonden de vestigingen in Centraal-Europa deze maand problemen door het gasconflict tussen Rusland en Oekraïne. Aan de andere kant kon de ingrediëntengroep in Europa onder meer profiteren van lagere maisprijzen en hielpen de hogere prijzen voor ruwsuiker.

Verder kon Tate & Lyle 7 miljoen euro winst boeken na het overdragen van het quotum voor de suikervervanger isoglucose in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.