Home

Achtergrond 581 x bekeken

Storm treft Franse lelieteelt

De aanvoer van Franse lelies stagneert, omdat de bollen rond Bordeaux als gevolg van stroomuitval niet verwerkt kunnen worden.

Eind vorige week trok een noodweer een spoor van vernieling in het zuidwesten van Frankrijk. De oogst en verwerking van lelies heeft daardoor te maken met overlast door vorst, water en elektriciteituitval, omdat er elektriciteit leidingen zijn beschadigd. Met moeite kan er geoogst worden, maar door gebrek aan stroom kan er van verwerking geen sprake zijn. Vanuit Nederland zij aggregaten onderweg naar het getroffen gebied.

Op het marktbeeld is Nederland heeft de stagnatie van de aanvoer vanuit Frankrijk geen gevolgen. Veelal betreft het lelies die al waren verkocht. Deze week worden in Nederland nog de laatste lelies uit de grond gehaald. De stemming blijft net als vorige week rustig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.