Home

Achtergrond 274 x bekeken

Storm teistert Frankrijk en Spanje

Zware stormen veroorzaken vandaag ernstige overlast in Frankrijk en Spanje.

In Spanje kwamen al twee personen om het leven. In Frankrijk zitten circa een miljoen huishoudens zonder stroom.

Het vliegveld in de Franse havenstad Bordeaux is gesloten, het treinverkeer in de hele regio zuidwest-Frankrijk ernstig ontregeld en op de wegen deden zich veel ongevallen voor. De stroomstoring treft vooral inwoners van de Franse provincies Gironde en Landes.

De storm, met windsnelheden tot 147 kilometer per uur, houdt huis in negen departementen aan de Atlantische kust. In de Pyreneeën moesten skistations worden gesloten. De barre weersomstandigheden duren volgens het nationale weerbureau in Frankrijk waarschijnlijk nog tot en met maandag.

In Spanje werden windsnelheden tot 170 kilometer per uur en golfhoogten van 14 meter geregistreerd. Het gehele noorden van het land kampt met overlast. In Barcelona kwam een 52-jarige vrouw om het leven toen ze werd bedolven onder een omgevallen muur. In de plaats Lugo in het noordwesten van Spanje viel een boom op een agent. Die bezweek aan zijn verwondingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.