Home

Achtergrond

'Spruiten symbool voor het 2009-gevoel'

Volgens ChristenUnie-voorman André Rouvoet staan spruiten symbool voor het jaar 2009. Dat zei hij gisteren op een partijbijeenkomst.

Voor de partij staat de oer-Hollandse groente symbool voor het 2009-gevoel. "We laten ons niet vangen in een karikatuur van moralisme en spruitjeslucht'', zei Rouvoet ook tot afwezige criticasters, tegen de achtergrond van een veld vol spruitjes. Ook kregen gasten op de receptie een netje spruitjes mee, met een recept voor een exquise ChristenUnie-spruitjessalade.

Het spruitje bevat een fraaie metafoor voor de economische crisis, stelde Rouvoet. "Zoals de vorst over de spruitjes zorgt voor een zoete smaak, mogen we hopen dat de economische crisis leidt tot een duurzamere samenleving.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.