Home

Achtergrond 169 x bekeken

Spoeddebat over Essent

De Tweede Kamer houdt deze week op aandringen van de SP een spoeddebat met minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) over de aangekondigde overname van het energiebedrijf Essent door het Duitse RWE.

SP en GroenLinks zullen dan proberen een stokje te steken voor de overname. Ook de PVV drong vandaag aan op een spoeddebat.

SP-Tweede Kamerlid Agnes Kant vindt dat het rijk desnoods de aandelen Essent moet overnemen van provincies en gemeenten, zodat de onderneming niet in handen komt van een buitenlands commercieel bedrijf. Kees Vendrik (GroenLinks) stelt dat RWE een "hekkensluiter'' is als het gaat om duurzame energie. Hij vreest dat Nederland hierin nog verder achterop zal raken bij andere landen.

Ook herinnert Vendrik eraan dat Van der Hoeven eerder heeft gezegd dat kerncentrale Borssele niet in buitenlandse handen mag komen, terwijl Essent voor 50 procent eigenaar is van Borssele.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.