Home

Achtergrond 253 x bekeken

Solide resultaten voor Sligro

Groothandels- en supermarktconcern Sligro heeft vorig jaar een nettowinst gehaald van 71,3 miljoen euro.

Dat lag in lijn der verwachting. Ook het bedrijfsresultaat (ebit) paste in de verwachtingen van analisten en bedroeg 99 miljoen euro. Sligro maakte donderdag voorbeurs de resultaten over 2008 bekend.

Sligro heeft zoals door marktvorsers verwacht geen concrete uitspraken gedaan over het lopende jaar. ”De economische omstandigheden zijn abrupt gewijzigd in het najaar van 2008. Het is voor ons dan ook, net als voor velen, onduidelijk wat de nabije toekomst exact gaat brengen.” De onderneming verwacht wel dat de autonome groei in 2009 lager zal zijn dan vorig jaar.

In 2008 steeg de omzet met 5 procent naar bijna 2,2 miljard euro, zo maakte Sligro eerder deze maand al bekend. De autonome groei bedroeg 6,4 procent. Sligro verloor omzet doordat het zijn supermarktformules Meermarkt en Attent afstootte en aan Spar Holding verkocht.

Sligro verwacht dat het ”nog wel enige tijd zal blijven stormen”, maar de onderneming is positief gestemd over de kansen van zijn divisies. ”Hoewel de gewijzigde omstandigheden ongetwijfeld enig effect zullen hebben op onze activiteiten blijven we immers altijd eten.” Sligro verwacht dat de groothandeltak (foodservice) dit jaar weer beter dan de markt zal presteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.