Home

Achtergrond 3 reacties

Slachtstier kortstondig in de lift

De prijzen van slachtstieren zitten in de lift. Er komt een dubbeltje bij de prijs op. De handel is iets vriendelijker geworden.

Slachterijen hebben rond de feestdagen minder geslacht en dat drukt het aanbod naar beneden. Tegelijkertijd is de vraag, zo kort na de feestdagen, juist wat groter. De prijzen van slachtstieren kunnen daardoor omhoog gaan.

Van een tendens is geen sprake. Rosé biedt, als concurrent, weinig ruimte. Daar zijn de prijzen nog altijd laag. Die liggen zo rond de €2,60 per kg.

prognose:

kortstondige prijsstijging

Laatste reacties

 • no-profile-image

  edje

  Fijn zulke goed ingelichte auteurs, maar volgens mij zijn de roze's toch hard richting de 3,- Euro (deze zelfde Theo beaamt dit ook in het marktbericht van de vleeskalveren). Wakker blijven Theo, dit komt heel onnozel over !!

 • no-profile-image

  ANDRE VOORTMAN

  Hetzelfde geld voor gebruiksvee; "Doetinchem" noteert een kleine plus voor de melkkoeien en de redactie schrijft "gebruiksvee weer goedkoper"....

 • no-profile-image

  theo brummelaar

  Het klopt dat ik te laat gesignaleerd heb dat de roses in korte tijd fors duurder zijn geworden. Ik kwam er achter nadat ik deze analyse voor de slachtstieren al op internet had gezet. Mijn fout dus.

  Gebruiksvee zit wel degelijk in de min. Daar doet een enkele plus in Doetinchem niks aan af.

  groet,

  Theo Brummelaar

Of registreer je om te kunnen reageren.