Home

Achtergrond 376 x bekeken

Silvo staakt specerijenproductie in Nederland

Kruiden- en specerijenproducent Silvo sluit zijn enige fabriek in Nederland en neemt de kantoorfuncties op de schop.

Daarbij zullen enkele van de circa honderd arbeidsplaatsen verloren gaan. Dat heeft directeur Fiona McDonnell donderdag bekendgemaakt.

Sinds eind jaren tachtig van de vorige eeuw werden in Papendrecht specerijen gemaakt. De oorsprong van Silvo ligt in 1833, toen Cornelis Martinus van Sillevoldt begon met het maken van bakkerij-ingrediënten. Vanaf 1870 hield hij zich ook bezig met specerijen.
Met de maatregelen reageert het Amerikaanse moederbedrijf McCormick op de ”veranderde marktomstandigheden” sinds de overname van Silvo in 2004. Silvo kampte de afgelopen jaren met toenemende concurrentie en leed onder exclusieve overeenkomsten van klanten met andere fabrikanten.

McDonnell wilde niet zeggen of Silvo winstgevend danwel verlieslatend is. ”Ik kan alleen zeggen dat de resultaten lager waren dan verwacht.” De ingreep heeft volgens haar niets te maken met de financiële crisis.

Volgens McDonnell werkt een kwart van de ongeveer honderd medewerkers in de fabriek. De rest heeft commerciële functies. Silvo zal als merk blijven bestaan in Nederland, waarbij de kruiden en specerijen worden ingekocht bij Europese fabrieken van McCormick.

McDonnell noemt het donderdag aan het personeel meegedeelde nieuws een eerste stap. ”We willen de gevolgen voor de medewerkers zoveel mogelijk beperken.” Daartoe zal Silvo met FNV Bondgenoten onderhandelen over een sociaal plan. Het concern hoopt de reorganisatie voor het eind van dit jaar af te ronden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.