Home

Achtergrond

Scholencomplex Barneveld deels uitgebrand

Een brand heeft basisscholencomplex De Lijsterhof in Barneveld in de nacht van maandag op dinsdag gedeeltelijk verwoest.

Dat heeft de gemeente Barneveld vanochtend gemeld. Rond half een brak brand uit in een van de lokalen. Anderhalf uur later was de brand onder controle. De brandweer was nog wel enige tijd bezig met nabluswerkzaamheden.

Het gebouw wordt gebruikt door verschillende scholen voor lager onderwijs. De openbare basisschool De Lijster moet volgens de gemeente als verloren worden beschouwd. Twee andere scholen, De Fontein en De Meerwaarde, zijn op termijn wel weer te gebruiken, evenals een peuterspeelzaal in het gebouw. De sporthal van de scholen liep vrijwel geen schade op.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.