Home

Achtergrond

Schade aan A73 door vorst

De snelweg A73 is ter hoogte van Horst in de richting Venlo over een lengte van dertig meter beschadigd door de vorst.

De rechterrijstrook is afgesloten over een lengte van één kilometer. Voor het verkeer op de linkerrijstrook geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur, zo heeft Rijkswaterstaat vandaag laten weten.

De dienst is vrijdagochtend begonnen met herstelwerkzaamheden aan de weg. Het verwijderen en aanbrengen van nieuw asfalt moet eigenlijk in een vorstvrije periode gebeuren. Rijkswaterstaat gaat de schade voorlopig herstellen door te werken met een speciale substantie die ook tijdens vorst kan hechten. Het verkeer moet rekening houden met enige hinder.

Het asfalt op de rijkswegen ondervindt volgens Rijkswaterstaat elk jaar zogeheten winterschade. Door vorst raken er meer steentjes los van het wegdek dan normaal. Extreem lage temperaturen zoals nu komen maar heel weinig voor, maar veroorzaken wel grotere schade. Wegdek dat aan onderhoud toe is, is hier gevoeliger voor, aldus de Rijksdienst.

Vorst veroorzaakte ook schade aan de N33 tussen Barneveld en Veendam. Daar geldt nu een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. Komende zaterdag wordt dat weggedeelte voor alle verkeer afgesloten van 9.00 uur tot 20.00 uur en opnieuw geasfalteerd. Het verkeer wordt omgeleid.

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft Rijkswaterstaat ook vorstschade hersteld op de A27 tussen Utrecht en Hilversum in de richting Almere. Ter hoogte van Maartensdijk was het wegdek over een lengte van ongeveer een kilometer beschadigd. Ook op het traject ten noorden van Maartensdijk, richting Hilversum, was er op enkele plaatsen vorstschade aan de A27.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.