Home

Achtergrond

Schaatsersbond waarschuwt voor roekeloosheid

Ondanks de strenge vorst van de afgelopen dagen vormt schaatsen op natuurijs nog steeds een risico.

Dat zegt Ramon Kuipers van de schaatsersbond KNSB. "Alleen natuurijs waar toertochten worden georganiseerd en ijsbanen die bij ijsclubs horen, worden gecontroleerd op veiligheid. Over het andere ijs kunnen we geen zekerheid geven.''

Volgens Kuipers gaan veel mensen tegen de adviezen van de KNSB in toch het ijs op, met ongelukken tot gevolg. Kuipers: "Het is een combinatie van koppigheid en het feit dat mensen de gevaren onderschatten''. Kuipers benadrukt het belang dat schaatsers goed voorbereid het ijs opgaan. De bond geeft op zijn website advies over voorzorgsmaatregelen aan schaatsers die toch het open water op willen. Zo kunnen schaatsers een priem meenemen waarmee ze eventueel uit een wak kunnen klimmen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.