Home

Achtergrond 10 reacties

'Schaatsers moeten redding betalen'

Mensen die zich ondanks waarschuwingen op dun ijs begeven en dan door het ijs zakken, moeten zelf de kosten van hun reddingsoperatie betalen.

Dat vindt brandweercommandant Hans Zuidijk van Alphen aan den Rijn. Een woordvoerster van de gemeente bevestigde een bericht daarover van Omroep West. De brandweer is de laatste tijd veel mensen te hulp gekomen die uit een wak of van het ijs moesten worden gehaald. Zuidijk wil met de gemeente gaan praten over de kosten die komen kijken bij de winterse reddingsacties. De maatregel om zelf voor de kosten op te draaien, zou volgens Zuidijk wellicht ertoe kunnen leiden dat mensen niet het dunne ijs opgaan.

Volgens de zegsvrouw moet het voorstel worden gezien in de context van het skiën. ,,Daar zie je nu ook veel meer dat mensen buiten de pistes brokken maken. Dat gebeurt nu ook op het ijs.'' Zuidijk wil bekijken of er iets kan worden gedaan aan de kosten ,,als mensen willens en wetens iets doen waarvan ze weten dat het gevaarlijk is'', aldus de woordvoerster.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerin

  Niet alleen het leven van de drenkeling staat op het spel, ook de hulpverleners worden on-nodig in gevaar gebracht. Als door roekeloosheid je leven geen E 1000,- waard is ben je erg zuinig.
  Waarschijnlijk zijn de kosten van ambulance en helikopter nog veel hoger dan geschat bij opdraven in het buitengebied.
  Ik als boer vindt het heel vervelend dat wij verantwoordelijkheid in de schoenen geschoven krijgen voor het zieke gedrag van die malloten .

 • no-profile-image

  Albert

  Iemand die met z'n dronken kop tegen een boom dendert, heeft in ieder geval een probleem met de verzekering. Natuurlijk moet de brandweer iemand helpen als hij door het ijs zakt, maar zolang alom afgeraden wordt op natuurijs te schaatsen, mogen mensen die bewust het risiko nemen daarvoor de lasten dragen. Het advies om niet het ijs op te gaan moet natuurlijk wel redelijk zijn

 • no-profile-image

  brandweermannetje

  Vind het een goed voorstel!!!
  De meeste brandweer mensen zijn partimers die gewoon aan het werk zijn als de pieper gaat.Dit kan zijn melken schoffelen ploegen maaien metselen timmeren of kantoorwerk noem maar op.
  Daar beginnen de uren pas te tellen als de pieper gaat.Een keer iemand uit het ijs halen is leuk de tweede keer is het al minder de derde keer is vervelend. Mensen worden voorzichtiger als het aan de portomonee aankomt.Een brandweer auto (6 personen) kost ongeveer €300,00 per uur .Wij passen dit ook toe bij wegdekreinigen(modder)hebben dit maar 2keer hoefen doen het is een waarschuwing voor de hele gemeente nu doet iedereen het zelf.

 • no-profile-image

  Erik

  Ik denk dat het een goede oplossing is.

  De vervuiler betaald of in dit geval de veroorzaker betaald

 • no-profile-image

  Carlo

  Willen we niet vergeten dat de brandweer verplicht is om iedereen te helpen ook al is het door zijn eigen schuld.
  De brandweer wordt betaald door ons met belastingcentjes. Dus als de brandweer niks tedoen heeft en op de kazerne zit krijgen ze ook gewoon doorbetaald. Of moeten we dat geld dan maar terugeisen.

 • no-profile-image

  boterbijdevis

  klinkt leuk. maar hoe willen ze dit in de praktijk brengen? eerst even cash betalen en daarna helpen? zonder beurs op zak geen hulp bieden en laten doodvriezen?

  vroeger stond de mens boven dieren. de brandweer hielp deze zomer jonge eendjes kosteloos van een plat dak in heerenveen.

  wie met de vorst in een wak ligt te dobberen heeft tegen de tijd dat de brandweer arriveert al behoorlijk lesje geleerd (bibberrrrrrrrrrrrrrrrrr)

 • no-profile-image

  frans

  en iemand die met een bezopen kop tegen een boom denderd wat doen we daar mee????? ook zelf betalen dat zou dan zeer terecht zijn ook eigen schuld dikke bult

 • no-profile-image

  F. de Gram

  Wat een lariekoek, zullen we dan ook maar meteen alle rokers en drinkers zelf laten betalen voor de gezondheidsproblemen die ze willens en wetens over zich afroepen?

 • no-profile-image

  ja

  Mensen met vuurwerkletsel dan natuurlijk ook zelf laten opdraaien voor alle kosten.

 • no-profile-image

  down under

  Een gewaarschuwd mens telt voor twee! Laten twee mensen nu zwaarder zijn dan één en dus sneller door het ijs zakken. Nu even serieus, de systematiek die men in de skigebieden aanhoud is gebaseerd op het feit dat van de 100 redingsacties er 99 zijn om buitenlandse touristen te redden. Die betalen daar geen belasting en dit zou het dus een zware aanslag voor de Oostenrijkse, Zwitserse en Franse belastingbetaler zijn. Hier in Nederland zal ongetwijfeld een verdwaalde tourist tussen de in nood verkerende schaatsers zitten maar de grootste hoop zijn gewoon Nederlandse belastingbetalers. Ik ben het dus met de grootste deel van de onderstaande reacties eens en vind dat de brandweer niet moet zeuren.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.