Home

Achtergrond

SP wil spoeddebat over Essent

De SP wil in een spoeddebat aandringen op het blokkeren van de overname van het energiebedrijf Essent door het Duitse RWE.

De SP vindt dat het Rijk zo nodig de aandelen van Essent moet overnemen van gemeenten en provincies. Dit idee kan niet rekenen op steun van de regeringspartijen CDA en PvdA.

CDA-Tweede Kamerlid Jos Hessels gaat ervan uit dat de overname voldoet aan de eisen van minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken en van de Tweede Kamer. Zo gaat hij ervan uit dat RWE, evenals Essent, zich in de toekomst zal beperken tot het opwekken en leveren van energie en netwerken zal afstoten.

PvdA-Tweede Kamerlid Diederik Samsom benadrukt dat het gaat om een "intentieverklaring'' van RWE en Essent. Een debat is wat hem betreft een tikkeltje voorbarig, maar ook niet onverstandig. Hessels zegt geen behoefte te hebben aan een debat, maar ziet ook geen reden zich er tegen te verzetten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.