Home

Achtergrond 160 x bekeken

SP wil Kamer terug van reces om inval Gazastrook

De SP wil dat de vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken terugkomt van reces om zo spoedig mogelijk met minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) te spreken over de Israëlische inval in de Gazastrook.

SP-Kamerlid Harry van Bommel vindt dat Nederland deze inval moet veroordelen.

Van Bommel vreest een verdere escalatie van het geweld. ,,Nederland en de Europese Unie moeten zich actiever opstellen om de geweldsspiraal een halt toe te roepen. We moeten meer doen dan een beetje beteuterd zeggen dat we dit betreuren.'' Volgens hem moeten Hamas en Israël zover proberen te krijgen dat ze het bloedvergieten staken.

Volgens de SP'er steunen GroenLinks en D66 zijn verzoek om een spoedoverleg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.