Home

Achtergrond 175 x bekeken 3 reacties

SP gunt Ramekers geen wachtgeld

De vertrokken PVV-voorzitter Jos Ramekers heeft geen recht op wachtgeld. Dat schrijft SP-Kamerlid Paul Ulenbelt op zijn weblog.

"Neem nooit zelf ontslag! Nooit! Ontslag nemen doe je alleen als je al een contract met een andere baas hebt. Anders kom je zonder inkomen te zitten. Wie zelf ontslag neemt, heeft geen recht op een werkloosheidsuitkering. Het is een oude vakbondswijsheid."’ Dat schrijft Paul Ulenbelt vandaag op zijn weblog.

Het SP-Kamerlid constateert dat "J.R. te Z" wel zelf ontslag heeft genomen en dat je dus geen uitkering zou verwachten. "Voor J.R. is het anders. Hij krijgt een uitkering van 80% van zijn laatste loon. Voor een andere werkloze is die 70%."

Ulenbelt constateert verder dat Ramekers tot een groot bedrag mag bijklussen zonder op het wachtgeld te worden gekort. Het Kamerlid wijst er op Ramekers op plaats 6 staat van de VVD-kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen in juni aanstaande. "Stel je even voor: als werkgevers in de vee en vlees sector op J.R. stemmen, en J.R. wordt gekozen, worden de heffingen niet meer gebruikt voor zijn bizarre ontslagvergoeding. Er is wel een bijzondere zakkenvuller in een zetel gehesen."

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Klopt, Annechien is nu voorzitter van het PVV, zolang er nog geen nieuwe kandidaat is.

 • no-profile-image

  dirk

  Helemaal mee eens eindelijk iemand die zijn mond er over opentrek En wat lto betreft hier hoef je niets van te verwachten Oh ja er ligt weer een baan in het verschiet voor een lto er daar zorgen ze wel voor

 • no-profile-image

  boer

  Eindelijk nog iemand iemand met een gezond verstand inzake deze kwestie, naast Wyno Zwanenberg !!!!! En LTO ???? Die durft niet meer met een verklaring te komen, denk ik. Hoe kun je ook uitleggen aan de achterban dat een half miljoen boerengeld verspilt wordt terwijl de boer zelf niets verdient !!!!! Nou Annechien.....we wachten !!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.