Home

Achtergrond 229 x bekeken

Rusland hervat dinsdag gastoevoer

Rusland heeft de Europese Unie toegezegd om morgenochtend om acht uur de gaskraan via Oekraïne naar de EU weer open te draaien.

Dat heeft EU-commissaris Andris Piebalgs (Energie) vandaag in Brussel gezegd. Rusland had tot dusver problemen met een eerder akkoord over hervatting van de gastoevoer. Een overeenkomst tussen de EU, Rusland en Oekraïne stuitte meermalen op problemen.

Inmiddels voldoen de Europese Unie en Oekraïne aan alle Russische voorwaarden, waaronder die dat een groep Europese en Russische waarnemers moeten toezien dat Oekraïne geen gas aftapt voor eigen gebruik. Rusland en Oekraïne vechten elk jaar rond 1 januari een commercieel geschil uit over de gasprijs. Wegens dat geschil weigert het Russische energiebedrijf Gazprom levering aan Oekraïne.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.