Home

Achtergrond

Rusland: Oekraïne zit gasonderhandelingen dwars

Onderhandelingen over omstreden gascontracten tussen Rusland en Oekraïne worden niet hervat omdat er geen relevant antwoord is gekomen van de kant van Oekraïne. Dat heeft het Russische staatsgasbedrijf Gazprom vandaag gezegd.

Donderdag draaide Gazprom de gaskraan naar Oekraïne dicht wegens een geschil. Het effect is ook merkbaar in EU-lidstaten als Roemenië en Polen, die gas via Oekraïne krijgen.

Onderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne werden op 31 december afgebroken en Oekraïne riep Gazprom zaterdag op om terug te keren naar de onderhandelingstafel. Volgens de Russische president Medvedev heeft Moskou Oekraïne inmiddels uitgenodigd, maar heeft dat nog niet gereageerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.