Home

Achtergrond 171 x bekeken 1 reactie

Rosé neemt in korte tijd grote vlucht

Rosé is €0,08 duurder geworden en noteert nu €2,98 per kg. De roséprijs is de afgelopen twee/drie weken ontploft. In die periode liep de prijs met vier dubbeltjes op.

Die prijsstijging wordt niet alleen veroorzaakt door een kleiner aantal slachtdagen tijdens de feestdagen. Al heeft dat zeker invloed.

De grootste oorzaak is een onverwacht klein aanbod van rosékalveren. De verwachting was dat er eind vorig jaar heel veel rosés aangeboden zouden worden in verband met een mogelijk referentiejaar. Dit betekent dat mesters nog kans zouden maken op een EU-slachtpremie.

Maar die verwachting kwam niet uit, terwijl de vraag juist toenam. Daardoor kon de roséprijs een grote vlucht nemen. Lang duurt dat niet, vraag een aanbod komen weer in evenwicht.

Blank kalfsvlees noteert €0,09 hoger op €4,23 per kg. De vraag, vooral uit Italië, is goed en het aanbod is teruggelopen. Ook hier geldt: minder slachtdagen. Die situatie zorgt voor kortstondig stijgende prijzen.

Volgende week kan blank nog iets duurder worden, maar daarna vlakken ook die prijzen af. Vraag en aanbod komen in balans.

prognose:

rosé stabiel, blank licht stijgend

Eén reactie

  • no-profile-image

    edje

    Tjee, Theo je snapt er echt niks van. Einde van het jaar zijn er heel veel rozekalveren aangeboden i.v.m. referentie (daardoor ook de trutprijzen van rond de 2,65). Je een klein beetje meer meester maken van info die je krijgt zou je wel sieren, wekelijks publiceer je van die vage of niet kloppende verhalen. Hopende op betere tijden, succes !!

Of registreer je om te kunnen reageren.