Home

Achtergrond 192 x bekeken

Rood-witte muisjes voor Utrechtse Helena

De binnenstad van Utrecht kleurde vandaag rood-wit ter ere van de geboorte van Helena, Utrechts 300.000e inwoner.

Broodversierder De Ruijter produceerde speciaal voor de gelegenheid 400 kilo rood-witte muisjes, de gemeente maakte er een feestje van met ballonnen, fanfare en koffie met beschuitjes voor iedereen.

Twee uur lang hebben twaalf Utrechtse studenten op de vroege zaterdagmorgen beschuitjes besmeerd met boter om zoveel mogelijk mensen een speciaal beschuitje te kunnen laten proeven. De gemeente hoopt dit weekend het record te vestigen van het grootste kraamfeest ter wereld. "We hebben geen haast, maar we zijn wel de snelst groeiende stad en voorlopig haalt niemand ons in. Dus dat mag gevierd worden'', aldus burgemeester Aleid Wolfsen.

De kersverse ouders van Helena Dijkhuizen staan wat onwennig op het podium. "Ik stond bij de balie om de geboorte aan te geven, niks aan de hand. Ik draai me om en ineens staat er een hele delegatie met bloemen om me te feliciteren. Dat was wel even schrikken'', zegt vader Dijkhuizen.

De Ruijter maakte de limited edition rood-witte muisjes speciaal voor het kraamfeest. De pakjes met daarop een afbeelding van de Dom zijn niet te koop in de winkel en het bedrijf gaat niet voor andere belangstellenden verschillende kleuren muisjes maken. "We zijn een Utrechts bedrijf, daarom wilden we dit speciaal voor de stad doen. Maar hier blijft het bij'', zegt een woordvoerster van De Ruijter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.