Home

Achtergrond 237 x bekeken

Rijkswaterstaat strooit zich suf

Rijkswaterstaat heeft tot vrijdag al 90 miljoen kilo zout over de Nederlandse rijkswegen uitgestrooid.

"Dat is veel'', zei een woordvoerder van de dienst vandaag. Het record dateert uit de winter van 2005/2006, toen werd 124 miljoen kilo uitgestrooid. "We hebben een zeer goede kans dat het dit jaar meer wordt.''

In een normale winter gaat er 60 miljoen kilo de weg op. De gladheidsbestrijding kost dan 17 miljoen euro. "Dit wordt een duur jaar.'' Vanaf kerst is Rijkswaterstaat driftig aan het strooien. Het 'strooiseizoen' loopt van medio oktober tot april. "Nu hebben we al een lange periode van veelvuldig strooien achter de rug.''

Dezer dagen wordt er meerdere keren per dag op de 3300 kilometer aan rijkswegen gestrooid. "Als we ze een keer doen, gaat er 1,5 miljoen kilo op, dat kost 500.000 euro.'' Daarmee wordt 84 miljoen vierkante meter asfalt bedekt. De dienst zet daar vijfhonderd vrachtwagens voor in.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.