Home

Achtergrond

Reizigers naar de VS moeten webformulier invullen

Wie vanaf maandag naar de Verenigde Staten wil vliegen, moet vooraf via internet reistoestemming aanvragen.

De regel is door de Verenigde Staten ingesteld als veiligheidsmaatregel. Via de website www.cbp.gov/esta kan een aanvraag ingediend worden, op de site van Schiphol staat een link. "De gegevens invullen kan op elk tijdstip, het liefst zo vroeg mogelijk'' laat de Amerikaanse ambassade weten. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd wat de bestemming van de reis is en het doel. In de meeste gevallen zal de reiziger binnen een paar seconden antwoord krijgen.

Soms duurt de behandeling van de aanvraag langer, maar maximaal 72 uur. Een toestemming blijft maximaal twee jaar geldig, mits het paspoort dan nog geldig is. De reiziger kan meerdere keren met diezelfde toestemming naar de VS. Aanpassingen in de bestemmingen kunnen op de site ingevoerd worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.