Home

Achtergrond 153 x bekeken

Rechter stelt Zeeuwse politieagent in gelijk

De politie Zeeland moet erkennen dat een veldagent tijdens zijn werk de ziekte van Lyme heeft opgelopen.

De rechtbank van Middelburg heeft dat donderdag uitgesproken. De uitspraak kan grote gevolgen hebben voor andere mensen die buiten in de natuur werken, zoals hoveniers en brandweermensen.

De man is langdurig arbeidsongeschikt geraakt. Volgens zijn werkgever was niet duidelijk of hij tijdens zijn werk de ziekte heeft opgelopen. De agent, die van 1980 tot en met 1994 voor zijn werk vrijwel dagelijks in de natuur verbleef, zegt dat hij diverse malen door teken is gebeten. Collega’s hebben hetzelfde verklaard. Teken brengen de ziekte, die tot verlamming kan leiden, over.

De politie heeft de man door zijn ziekteverzuim minder salaris betaald. Hij wil zijn gederfde inkomsten alsnog uitbetaald krijgen. De agent is aan het revalideren en probeert weer terug te keren bij het korps.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.