Home

Achtergrond 159 x bekeken

Rabobank maakt geen gebruik van garantieregeling

Rabobank zal geen gebruiken maken van de garantieregeling van 200 miljard euro van de overheid.

Dat liet een woordvoerder van de bank vandaag weten. Banken en andere financiële instellingen voeren vrijdagmiddag in Den Haag overleg over gebruik van de regeling, zo bevestigde de zegsman berichtgeving hierover in Het Financieele Dagblad.

Ondanks dat Rabobank zegt zelf geen garanties op leningen nodig te hebben, betekent dat niet "dat we niet kunnen helpen'', aldus de zegsman. Op de invulling van de hulp, die Rabobank kan bieden, wilde de woordvoerder niet ingaan.

Het kabinet maakte vorig jaar oktober bekend voor 200 miljard euro garant te staan voor leningen die Nederlandse banken en financiële instellingen aangaan. De regeling moet de kredietverlening weer op gang te brengen. Tot nu toe hebben alleen autoleasebedrijf Leaseplan en zakenbank NIBC een beroep gedaan op de regeling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.