Home

Achtergrond 221 x bekeken

Rabo: duurzaamheid centraal

Rabobank wil duur­zaamheid een meer nadrukkelijke rol laten spelen bij de beoordeling van kredieten voor de agrarische sector.

De bank wil gaan werken met vijf principes op het gebied van onder meer dierenwelzijn, milieu en voedselveiligheid.

Dat zei bestuursvoorzitter Bert Heemskerk op een sym­posium van Rabobank over voed­sel. De kredietverstrekker wil tot de top drie van meest duurzame banken ter wereld horen.Als de principes, die nog nader moeten worden uitgewerkt, van kracht zijn, verstrekt de bank uit­sluitend nog geld aan bedrijven die verantwoord omgaan met na­tuurlijke hulpbronnen, mensen en dieren. Dat betekent niet dat Rabobank de kredietverlening aan bestaande klanten stopzet; de bank wil de principes juist met hen bespreken.

De uitdaging om de komende jaren te voorzien in de groeiende wereldwijde vraag naar voedsel wordt steeds groter, concludeert de Rabobank in een rapport over de gevolgen van de kredietcrisis in de agrarische sector. De bank verwacht dan ook stijgende prij­zen voor agrarische producten zodra de situatie als gevolg van de economische crisis zich stabili­seert. De financiële crisis heeft gevolgen voor de grensoverschrij­dende handel in agrarische pro­ducten. Er is op het moment wei­nig vertrouwen in de markt op de korte termijn.Het symposium gisteren stond in het teken van het afscheid van directeur Maatschappelijk Ver­antwoord Ondernemen (MVO) Bart Jan Krouwel van Rabobank.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.