Home

Achtergrond 193 x bekeken

Rabo Groen Bank investeert 800 miljoen in duurzaam

De Rabobank heeft in 2008 voor circa 800 miljoen euro aan milieuvriendelijke en fiscaal voordelige groenfinancieringen verstrekt.

Dit bedrag is ongeveer gelijk aan dat in het jaar ervoor. Dit jaar daalt het bedrag waar­schijnlijk. Dat maakt de Utrechtse coöperatieve bank bekend.

Volgens Huub Keulen, hoofd van Rabo Groen Bank, het verant­woordelijke onderdeel, waren 2007 en 2008 sterke jaren. ”Het zijn beide jaren waarin voor hoge vo­lumes aan duurzame investerin­gen zijn gedaan. Er werden vooral nog veel Groen Label-kassen gefi­nancierd, maar ook voor wind­energie en agrarisch natuurbe­heer is meer verstrekt.”

De verwachtingen voor dit jaar zijn volgens Keulen getemperd door onzekerheden in de markt. De eisen voor Groen Label­kassen zijn weliswaar naar bene­den aangepast, maar de economi­sche toekomstverwachtingen zijn in de tuinbouw op dit moment onzeker.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.